Австралија Епидемија на грип – 237 починати и 7 милиони заболени

Австралискиот завод за здравје и статистика објави импозантни бројки за заболени и починати австралјани од вирусот на инфлуенца познат како грип.

До крајот на Јуни оваа година од грип се разболеле 7 милиони австралијани од кои 237 починале а околу сто илјади биле хоспитализирани.

Австралиското здравство јавува дека имало и полоши години и оваа бројка иако голема не е рекордна.

 

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here