Неодамна кажа дека Јовано Јованке и Кажи, кажи облаче ле бело се бугарски песни, а сега замина во Бугарија да сними нов спот.

Неодамна- Елена Велевска најдобрите стари Македонски песни ги направи бугарски.

Елена: Во Австралијамногу се пее бугарска музика, и тоа често знам да го направам на нашите концерти. Бидејќи има неколку хитови кој што без нив не може да се помине вечерта.

Новинарката ја праша: Кои се тие хитови?

Елена: Па тие се Ја кажи ми ле обчале ле бјало, Јовано Јованке се пее доста и овдека.

По објавата на видеото, Елена Велевска на нејзиниот ФБ профил се извини до Македонците, велејќи дека погрешно се изразила.

– Тврдам и стојам зад тоа дека “Јовано Јованке”, “Кажи,кажи облаче ле бело” се македонски песни, препеани и во Бугарија и се пеат на секој настап – изјави Елена.

Но Елена не застана на оваа изјава, таа деновиве снимаше и нов спот во Бугарија насловен како “Зоро моја румена”.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here