Се самоуби синoт на Шабан Шаулиќ: Си пукал во глава, а во станот пронајдено потресно писмо за „кралот на фолкот“!

Откако кралот на народната музика трагично го загуби животот, се дозна дека Шабан Шаулиќ покрај двете ќерки и синовите, оние од бракот со Гоца и вонбрачниот Роберт, имал уште еден син во САД, кој никогаш не го запознал. Откако момчето се застрелало во главата, целата вистина на српските медиуми им ја открил неговиот американски пријател.

Сакам да ви го раскажам она што сум слушнал и што го знам. Александар е роден и живееше во Колорадо, а неговата мајка Ана била во кратка врска со Шабан Шаулиќ. Таа добила бебе и сама го негувала сè додека не се омажи за друг човек. Александар подоцна го сменил името во Александер и го зел презимето на очувот – Милер. Неговата мајка и се довери на мојата сопруга дека нејзиниот син е всушност дете на Шабан, но дека по куста романса, никогаш повеќе не го видела ниту се слушнала со пејачот. Таа дури и не сакала да му каже дека забременила од него.

Родила дете, а само неколку години, откако Ана почина, нејзиниот син дозна за приказната од мојата сопруга. Тој тогаш беше малку збунет, но не покажа желба да го најде својот, наводно вистински татко. Живееше мирно и пристојно, но, никој не знае зошто крена рака на себе!? Се шпекулираше дека дознал дека е тешко болен и затоа го сторил тоа“ – изјавил изворот за Свет.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here