МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ЛОНДОН ВО ПОСЕТА НА БРИТАНСКИОТ МУЗЕЈ

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС -ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО

29 октомври 2019 година, Лондон, Велика Британија – Членови на Македонската заедница во Лондон неделава го посетија Британскиот музеј во Лондон.

– Импресивна беше посетата на Британскиот музеј. Го видовме и каменот од Розета, на кое има запис на македонски јазик. Ја истражуваме нашата Македонија по британските музеи и архиви, ја прокламираме вистината за Македонија и Македонците во Обединетото Кралство, – изјави Симо Поповски, претседател на Македонската заедница во Лондон.

Светски Македонски Конгрес

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here