Видео- Полицаец под истрага за наводно давење на жена која не носела маска

Полицајци од австралиската сојузна држава Викторија се под истрага поради наводно насилно постапување со жена која не носела маска.

Инцидентот е снимен како полицаецот ја фаќа девојката за врат и ја турка до ѕид, а таа вика „Ме давите“. Потоа девојката е турната на земја.

На снимката се гледа како и незјиниот партнер, кој го снимаше инцидентот им кажува на полицајците дека 21-годишната девојка е ослободена од обврската да носи заштитна маска од медицински причини.

– Јасно ми е дека сите мора да носат маски, но некои граѓани се ослободени од таквата обврска. Начинот на кој ни пријдоа беше застрашувачки. Тие би требало да не штитат. Не се чувствувам заштитетено, изјави партнерот на нападната девојка.

Извор Сител

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here