Знам како ми беше мене кога немав – Џеј секоја вечер оди во пекара, купува сè што останало и го дава на оние кои немаат

Познатиот пејач со македонско потекло (роден во Ресен)  Џеј Рамадановски речиси секоја вечер купува леб и пецива од пекарницата во Дорчол со цел да ги прехрани гладните.

– Секогаш пред крајот на смената околу два после полноќ, а во некои пекари околу пет доаѓа Џеј и купува сè што останува. Поделете го убаво во вреќи и потоа закачете ги на контејнерите. Тој често купува храна за сиромашните во текот на денот. Дури и кога беше болен, тој не се предаваше, само што другите ги зедоа вреќите, а тој плати – ни рече изворот, а Џеј скромно потврди.

– Јас секогаш ги чествувам луѓето што не, не само мене, туку и моите пријатели од Дорчол или Менхетен, како што јас го нарекувам. Јас секогаш помагам колку што можам, за оброкот, за основните работи. Се сеќавам како беше порано, па сега им враќам на сите. Во оние периоди кога настапував во ресторани, одев кај оние одзади кои миеја шерпи, па им ги поделив сите совети на нив и на чистачите. Музичарите ме караат, велам, и дозволете им да им го дадам. Отсекогаш сум велел, сиромаштијата му паѓа  тешко и на Бога. Зошто да не се помогне – вели Џеј, кој поминува многу време изолиран поради пандемијата

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here