Мирослав Илиќ: Колку толку имам заштедено, па со 3.000 евра го поминувам некако месецот во овие тешки времиња.

– Не сакам да се фалам со тие работи. Отсекогаш сум презирал приказни за авиони, јахти и слично. Нормално е дека ќе имате ако ги сакате, направете го тоа и заработете го. Мислам дека никој не смее да „влегува“ во туѓа имотна состојба – рече Мирослав и продолжи:

– За сите овие години работев и заработував. Колку и да ни давате, ние секогаш имаме малку. За моите потреби, околу 3.000 евра месечно се доволни за да не размислувам за зимата. Додека плаќате за ова, плаќате за тоа, го купувате ова, го купувате она, вие сте оставени за пристоен живот – пренесува Телеграф.рс.

Да потсетиме, Мирослав неодамна го искажа своето мислење за колегите пејачи кои немаат работа поради вонредната состојба и постојано кукаат и бараат помош.

Имајќи предвид дека има повеќе од 65 години, славејот од Мрчајевац постојано е во неговиот дом во Белград во последните месеци и ги почитува мерките на Владата на Република Србија заради епидемијата на коронавирусот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here