Translate (Eng):

Васил Јанкула попладнево околу 18.00 часот пристигна во својот град Ресен и го заврши својот огромен подвиг поминувајќи над 900 км. со својот трицикл околу цела Западна Македонија за само 7 дена. Тој ги помина градовите, Ресен, Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар, Струга, Охрид и преку Галичица денеска се врати дома. Со него за целото време беа неговиот тренер Тони Ангеловски, кој исто така возеше велосипед, како и неговиот брат Иле Јанкуловски и другарот Никола Кузманоски кои ги пратеа со возило.

 

Во Ресен беше дочекан од голем број свои сограѓани и од градоначалникот кои му организираа свечен пречек.

 

„Преспанскиот херој“, кој е лице со церебрална парализа, докажа дека навистина „Сите сме исти“ и дека лицата со хендикеп често пати можат да направат многу поголеми дела и од другите лица во општеството.

 

Екипата на Инфо Компас, која објавуваше информации за Васил од почетокот на неговиот подвиг, му го честита овој огромен успех !!!


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here