Грчка телевизија за прославата на Илинден во Овачарни: „Крајните Грци“ се самонарекуваат Македонци и бараат малцински права

Грчките медиуми известуваа за големата прослава на Илинден што се одржа во Овчарани, Леринско.

– Тие се самонарекуваат Македонци и бараат малцински права во Грција, се вели во ТВ прилог од прославата.

Погледнете го видеото и слушнете ги другите изјави и коментари за овој настан.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here