РУСКИ ХОР СО МАЕСТРАЛНА ИЗВЕДБА НА „МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ“

Руски хор во кој повеќето членови се девојки исполнува една од најубавите традиционални Македонски песни која потекнува од 1960-тите години.

„Македонско девојче“ речиси и да нема човек што не ја слушнал, и тоа во многу изведби. Но, оваа дефинитивно е една од најдобрите.

Да се пее без пропратна музика, само по слух, ноти и искуство е можеби најтешкиот начин, но тоа за овие девојки изгледа како секојдневие.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here