Извикувале вие го убивте со вашете незнаење и негрижа: Нападнати докторите во „8 Септември“-Скопје

Персоналот од Одделот за интензивна нега на болницата “8 Септември” утрово протестира пред канцеларијата на директорот Христијан Костов. Причината е напад врз персоналот од роднини на починат пациент. Инцидентот се случил синоќа, интервенирала и полицијата.

-Не знаевме од која страна ќе не удрат, можеа пиштол да ни извадат. Џабе ми е изјава, џабе ми е се, коментира дел од персоналот и бара сериозна безбедносна заштита.

Во моментов тече состанокот на претставници на Синдикатот со директорот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here