Алпинисти спасија куче заглавено на Попова Шапка (ВИДЕО)

Случајна мала спасувачка мисија од алпинистичкиот клуб АК8. Имено членови на клубот викендов имале тренинг и обука под врвот Антени, на Попова Шапка, но, сосема неочекувано, тренингот се претвори во спасувачка мисија од викенд населбата. Тие во висините и стрмни предели пронајдоја куче кое неможело да се врати по стрмниот кулоар, и било приморано да остане на карпата заглавено.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here