26.9 C
Ohrid
сабота, јули 24, 2021
Почетна Македонија Нема веќе употреба на мобилни телефони во скопската општина Ѓорче Петров.

Нема веќе употреба на мобилни телефони во скопската општина Ѓорче Петров.

Translate (Eng):[gtranslate]

Нема веќе употреба на мобилни телефони во скопската општина Ѓорче Петров.

Дали се согласуваат наставниците со одлуката на Наумовски не знаеме но јасно е дека градоначалникот издал таква наредба, и доколку некој не ја почитува ќе се соочи со дисциплинска мерка.

Како што соопшти самиот Наумовски целта на оваа одлука е непречено да се одвива наставниот процес а мерката ќе почне да важи во второто полугодие.

РЕКЛАМА

Наумовски информираше дека наставниците за потребите на наставата нема да бидат спречени да користат друга информациско-комуникациска технологија.

Од друга страна пак мобилните на учениците ќе бидат исклучени и ставени на одредено место за време на часовите, што значи дека ќе можат да ги носат во школо, но не и да ги употребуваат за време на наставата.

- Реклами -