Државата ќе додели финансиска помош за семејствата во Шутка кои настрадаа од пожарот

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови беа уништени од пожарот во Шуто Оризари на 10 јануари.

На седницата им е препорачано на Генералниот секретаријат на Владата и на Министерството за труд да ги разгледаат можностите за обезбедување живеалишта за опожарените семејства.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here