Лукароски: Вие што не сакате вакцина, одете на пуст остров каде што нема да претставувате опасност за оние што ѝ веруваат на науката…

Се сомневале во вакцината, пошто не била баш најдобро тестирана… Додека тие се сомневаат, починаа близу пет милиона луѓе во светот…
Тоа е како да се срушиле 50.000 авиони со по 100 патници…
И секој ден се рушат уште по 100 нови авиони…
И додека не ни дојде памет на сите и сè додека фејсбук „експертите“ изиграваат врвни виролози и епидимиолози, „ќе се срушат уште многу авиони“…
Со секој срушен авион, нови 100 починати… А тие починати не се паднати од небо… Тие се луѓе како нас… Нечии родители, браќа, сестри, деца, пријатели, соседи… Секој починат носи со себе и други уништени животи…

Не сакаш вакцина??? ОК, немој да примаш… Ама барем седи дома и МОЛЧИ… Или оди некаде на пуст остров каде што нема да претставуваш опасност за оние што ѝ веруваат на науката…
А таму биди без интернет… Пошто со секое твое „мудрување“ сносиш дел од одговорноста што некое срце престанало да чука!

ФБ статус на Ацо Лукароски

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here