Силна и редовна соработка помеѓу локалната самоуправа, битолскиот универзитет и бизнис секторот е клучна за да се обнови брендот на Битола како универзитетски град!

Силна и редовна соработка помеѓу локалната самоуправа, битолскиот универзитет и бизнис секторот е клучна за да се обнови брендот на Битола како универзитетски град!
Овој линк мора да биде ставен во функција на локален економски развој на општината!
Локална самоуправа што ќе ја предводам максимално ќе го поддржи битолскиот универзитет во напорите да продуцира кадри какви што бара пазарот на трудот, а практикантските програми ќе се насочат кон оние сектори во стопанството каде тие кадри се најпотребни, изјави кандидатот за градоначалник Кондовски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here