Ексклизивно фото: Шилегов започна со рачно пробивање на тунелите под Кале

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, уште лани најави дека во текот на идниот месец ќе биде распишан тендер за изработка на проект за двата тунели кои што ќе бидат пробиени под Скопската тврдина кај лизгалиштето, ќе минуваат под Музејот на современа уметност и ќе излезат на улица “Самоилова” кај семафорите во Ромското Маало на Тетовска трошарина. Идејата за тунел под Кале и пробивање на булеварот “Св. Климент Охридски” постои уште во 1955 година. Шеесетгодишната идеа за изградба на тунели под скопското Кале  конечно доби реализација. Градоначалникот денес почна рачно да го копа тунелот. 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here