Видиковецот на Водно бил попаметен и попуштил, од будалите. (Вандализам во Скопје)

Уништен видиковец на Водно. По новите контејнери и друга урбана опрема по Скопје сега на ред за уништување од страна на вандали-насилници дошле и видиковците на Водно.

Град Скопје денеска објави фотографии од целосно уништен видиковец кој што беше изграден на јужната падина на Водно. Конструкцијата наменета за посетителите на оваа најомилено скопско излетиште очигледно прво била урната, а потоа и кршена и палена.

-Град Скопје апелира до граѓаните да ја чуваат и одговорно да се однесуваат со поставената урбана опрема во парк-шумата Водно и на сите други јавни површини во градот, се наведува во објавата на социјалните мрежи.

Сторителите на овој вандализам се уште не се откриени. Ваквото дрско безобразие предизвика бројни реакции на граѓаните на социјалните мрежи.

– Само ќе си коментираме, ќе се згрозуваме, ќе се прашуваме зошто!!!! Затоа што нема кој да ги приведе, да ги казни, и сами одново да ја изградат дрвената конструкција, напиша една скопјанка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here