23.9 C
Ohrid
вторник, септември 21, 2021
Почетна Македонија СОС БАЛКАНМЕДИА бара поништување на повикот за финансиска поддршка. Хуманизмот во Македонија...

СОС БАЛКАНМЕДИА бара поништување на повикот за финансиска поддршка. Хуманизмот во Македонија го замени алчноста на поединци?!

Translate (Eng):[gtranslate]

Срамна, недолична и крајно понижувачка е’ одлуката за распределба на финансиски средства наменети за финансиска поддршка на здруженија и фондации за мерки за справување со ковид-19 кризата, реагират од Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид. Зошто објавуваат јавен повик, на кој аплицираме, доколку унапред беа договорени каде ќе ги поделат средствата?! Како воопшто успеала „Стручната комисија“ при генералниот секретаријат на Влада на РСМ во само 2 дена да ги разгледа, прочита сите апликации, да ги рангира и да донесе експресна одлука?! Зошто немаше транспарентно јавно отворање на апликациите, туку поделиле онаму каде тие сакаат, дури не дале во одлуките ни правна поука?! Господинот премиер  Оливер Спасовски, генералниот секретар на Владата Драги Рашковски, должат објаснување пред граѓаните на РСМ, како тоа здруженија кој во време на Ковид 19 успеале да обезбедат и донираат над 200.000 евра во здравствените и други институции, а сега нивните проекти за обезбедување на 540 социјални пакети, обебедување на 50.000 заштитни маски за безбедно гласање, издавање на стручни публикации за запознавање на секој граѓанин како да се заштитат од Ковид 19, не ги исполнувало условите !? Кој тоа услови треба да се исполнат?! Како да се поделат пари? Такви услови, нема да исполнеме на никого.., децидни се од СОС БАЛКАНМЕДИА.

Од СОС БАЛКАНМЕДИА му порачуваат на Спасовски и Рашкоски, да се отворат јавно сите пристигнати апликации, да види народот во државава како се делат народните пари за тесно партиски и лични интереси.Хуманизмот во Македонија го замени алчноста на поединци

 

РЕКЛАМА

 

 

- Реклами -