21.9 C
Ohrid
петок, јуни 18, 2021
Почетна Македонија Иако во Охрид нема никаков имот, општината бара да си плати данок...

Иако во Охрид нема никаков имот, општината бара да си плати данок за невидливиот стан !!!

Translate (Eng):[gtranslate]

ТВ водителот и новинар Јанко Илковски реагира на барањето да плати данок на општина Охрид каде што тој не а никаков имот.

 

Иако Илковски директно не обвинува сепак од тоа што го пишува може да се заклучи дека е предмет на невообичаен интерес од страна на институции иако нема никаква причина за тоа.

РЕКЛАМА

 

Драга почитувана Општино Охрид, неколку години по ред ми испраќате редовно на мојата адреса барање за данок за стан во Охрид.

 

Со почит, ве молам, излезете од кожурецот на бирократијата и поштедете се од јавен блам и изгубен судски случај. Се обидов да не го правам јавно но и покрај сите моои усилби не можам да добијам воопшто контакт со било кој од вас во општината, нејсе.

 

-Лицето до кое праќате барањето- Илковски Јанко Живко е починато 2001, јас сум Јанко Живко Илковски, иако е слично разликата е огромна. Да тоа е татко ми Живко, а Јанко е името на мојот дедо починат 1958.

 

-Јас не поседувам никаков имот во Охрид и тоа може лесно да се утврди во УЈП, и покрај тоа што вашата подрачна мисли поинаку. Секако можеби немате податок дека лицето Живко Илковски е одамна починато, но јас најмалку сум должен да известувам било кого.

 

-Татко ми кога почина од имот имаше само куќа, која беше предемет на судска делба меѓу нас, негвите најблиски, никој од нас не наследи никаков стан во Охрид или било каков друг имот таму.

 

-Не поседувамн никаков документ, но можеби он имал некаков стан во Охрид кој го предал многу години пред неговата смрт. Кому, што и како, не би можел даа ви кажам, немам податок, ниту документ, ниту сум имал поим што татко ми правел во животот купувал или продавал. На таа адреса сигурно живее некој, не ќе е лошо да си видите кој го поседува имотот и врз основа на каков договор.

 

Реков не е моја грижа, немам наследено ниту поседувам било што во Охрид.

- Реклами -