Aпасиев: Бевме мала партија, а сега Левица според рејтингот е веќе изедначена со ДУИ

Лидерот на Левица во Тема на денот на ТВ Сител рече дека Левица според рејтингот е веќе изедначена со ДУИ, така што тој смета дека Левица веќе не е мала партија.

– Не се согласувам со тоа дека Левица е мала партија, ние веќе според рејтингот сме изедначени со ДУИ така што нашето барање беше да има една изборна единица. Меѓутоа, тоа не е прифатливо ниту за СДСМ, ниту за ДПМНЕ, ниту за албанските партии. Меѓутоа, тој услов еве јавно кажувам ќе биде услов за наредна Влада. Уште во првите 100 дена Левица кога ќе учествува после падот на овој хибриден режим услов ќе биде една изборна единица, бидејќи Левица историски гледано е најоштетена партија, значи 3 пратеника нас ни се украдени со овој изборен модел кој ја фалсификува волјата на народот, рече Апасиев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here