Путин откри како го „истепале“ додека бил млад- му го скршиле носот

Претседателот на Русија, Владимир Путин раскажа како му бил скршен носот додека во младоста тренирал бокс.

Првиот човек на Руската Федерација, разговараше со боксерите на маргините на Меѓународниот спортски форум „Русија – Спортска држава“. Спортистите му подарија прекрасна спортска ракавица и го повикаа да им се придружи на тренинзите.

Подарокот го потсети рускиот претседател на времето кога и тој тренирал бокс и кога на тренинзите му го скршиле носот.

„Првиот спорт со кој се занимавав беше боксот. Ми го скршија носот, па го прекинав тоа. Не отидов на доктор, ми го наместија носот на лице место“, раскажа Путин и додаде дека скршеницата бавно зараснувала и набрзо потоа одлучил да се занимава со други спортови.

Кремлевский пул РИА@Kremlinpool_RIA

Путину подарили бриллиантовую боксерскую перчатку, которая заставила его вспомнить о сломаном носе: «Первый вид спорта, которым я занимался, был бокс. Мне сломали нос, и все прекратилось. К врачу не ходил, вправляли, долго очень срасталось»

Embedded video

15 people are talking about this

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here