По излезот од Европска унија во Велика Британија веднаш беше запалено знамето на ЕУ…

Велика Британија ја напушти Европската унија – 47 години откако стана членка и 1.317 денови по референдумот. Знамиња на таа држава веќе нема на европските институции.

Поддржувачите на “Брегзит” вчера пред Даунинг стрит во центарот на Лондон го запалиja знамето на Европската Унија.

Покрај оние за “Брегзит” на истата улица биле присутни и мал дел проевропски поддржувачи кои негодуваа на излегувањето на Велика Британија од ЕУ.

Приврзаниците на “Брегзит” ги исмевале проевропските приврзаници кои шетале од Даунинг стрит до канцеларијата на ЕУ во Лондон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here