Апасиев: Јаничари сите табли ќе ви ги ичкртаме низ Македонија со хелениската историја !!!

Металните табли пред спомениците на мостот “Око” осамнаа исчкртани, откако вчера беа поставени. Натписите во кои се вели дека личностите кои се истакнати на овој мост се дел од хеленската историја – се покриени со спреј, а допишана е и ознаката МК.

Освен во центарот на Скопје, истото се случи и во Битола. Обоена е и таблата пред споменикот на Филип Втори на плоштадот Магнолија. На Tвитер се појави и видео од чкртањето, но на снимката не се гледаат лицата на сторителите.

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев на Твитер го поддржа овој „патриотски чин“ пишувајќи: „Јаничари, сите табли ќе ви ги ичкртаме“.

 

цивилмедиа

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here