Фокус: Mаж од Неготино си го оставил детето во градинка, па заминал да се тестира, на тестот покажало дека е Позитивен !!!!

Маж од Неготино во четвртокот го оставил своето три-годишно дете во градинка и заминал да се тестира за корона вирус. Неговиот резултат е позитивен. Мајката не се тестирала, а детето ќе биде тестирано- информираат од Центар за јавно здравје Кавадарци.

Во истата група во која престојува детето на позитивниот маж, денес е регистриран позитивен случај кај дете на три годишна возраст, кое било тестирано бидејќи пројавило симптоми.

Од центарот појаснуваат дека цела група од 13 деца е во изолација, како и воспитувачката и негователката.

Вики Клинчарова Fokus

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here