Во 1986 година повеќе од 10.000 работници упаднаа во Собранието на Македонија. (Видео)

Хронологија и компарации на настани
🚩 Во 1986 година повеќе од 10.000 работници упаднаа во Собранието на Македонија, пазете, во време на КОМУНИЗАМ.

✴️Немаше никакво обвинение за овој насатан.
🚩 Во 2001 година, повеќе од 25.000 луѓе упаднаа во Собранието на Македонија, голем дел од нив беа со оружје.
Загрозени беа Претседателот на државата и Претседателот на Владата.
Луѓето изразија незадоволство кон предавството на политичките елити и упаднаа во Собранието.
✴️Немаше никакво обвинение за овој настан.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here