Една од најубавите македонски политичарки во поинакво издание

Поранешната министерка за финансии Нина Ангеловска веќе подолг период како се повлече од политичките води и јавноста и поради тоа ретко имаме прилика да ја видиме каде е и што прави.

Таа е соосновач и била на чело на првата платформа за зделки и водечка компанија за е-трговија во Македонија, Групер.мк, лансирана во 2011 година што го трансформирање пазарот за е-трговија.

Покрај тоа, таа работела како консултант за развој на бизнис, дигитална економија и е-трговија. Таа го иницирала формирањето на Првата македонска асоцијација за е-трговија каде што служела како претседател до влегувањето во Владата.
Ангеловска членувала во одборите на Стопанската комора на Македонија и Европската асоцијација за е-трговија и повеќеканална трговија. Во 2019 била прогласена за една од седумте глобални жени застапнички на е-Трговија на UNCTAD.
Ангеловска се школувала во Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, каде што дипломирала и магистрирала на насоката Е-бизнис на Економскиот факултет.

Ангеловска дипломирала како студент на генерацијата и била наградена со Френк Менинг за најдобар студент во генерацијата економски науки во 2010 година. Ангеловска победила на националниот натпревар за најиновативен бизнис план и била соосновач на Групер.мк во 2011 година, познат како прва македонска платформа за зделки и водечка македонска компанија за е-трговија.
Ангеловска докторирала во 2016 година во областа на менаџмент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј

Но, благодарение на социјалните мрежи понекогаш може да бидеме во тек со нејзините активности.
Ангеловска денес сподели „стори“ објава на која може да се види дека врнежливото време го искористила за да си посвети неколку минути на себе во теретана.

Па, така на нејзината објава може да ја видиме поранешната министерка како позира седната на справа за вежбање облечена во црни хеланки и црна спортска маичка.
Од приложеното може да заклучиме дека Нина изгледа одлично.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here