Заев: Минималната плата ја направивме 18.000 денари, ова е доказ дека новата Влада работи за интересите на граѓаните

Минималната плата ја направивме 18.000 денари- Ова е доказ дека новата Влада е правична и одговорна, работи за интересите на граѓаните, за интересите на работниците, посочи поранешниот премиер Зоран Заев.

„Сега заедно, и работниците и работодавачите ( приватен и јавен сектор) да си земат обврска да ја подигнат продуктивноста. Мораме сите повеќе да работиме ако сакаме повисоки примања и повисок економски стандард.
Честитки до Владата и Премиерот.
Ова е важна и значајна одлука“, нагласи Заев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here