Пановски: Најголемата грешка е што се укина полицискиот час.

Доктор Никола Пановски за Телевизија 24 изјави дека од медицински аспект не е логично во овој момент целосно да се укинува полицискиот час.

Како причина го наведе ризикот од организирање на забави и поголеми дружби особено на помладите лица.

„Сметав дека и порано требаше да се донесе скратување на полицискиот час со зголемување на денот од 21 или 22 часот да биде. Мене ме плаши зошто е потребно сега одеднаш да се укине полицискиот час во услови кога имате млади луѓе затворени скоро 3 месеци, поволни временски услови идеални за организирање забави или поголеми дружби со враќање во 5 сабајле и слично“ – вели Пановски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here