Доколку ги одговорите овие загатки вие сте роден/а за Детектив !!!

Дали за себе мислите дека имате Детективски способности? Доколку имате такво мислење или пак сакате да дознаете дали би биле добар детектив. решете ги загаткиве.

1. Тројцата затвореници се обидуваат да го дофатат прозорецот, но им фалат само уште неколку сантимери кои што ги делат од бегството. Како да го решат тоа?

затвореници

Одговор:

Највисокиот затвореник треба да биде најгоре затоа што има најдолги раце и полесно ќе го дофати прозорецот.

2. Еден од комшиите направил кражба, но сите тврдат дека не се виновни и дека за време на кражбата сите биле дома. Што мислите кој е виновен?

комшии
Комшии

Одговор:

Комшијата што е најлево е виновникот. Затоа што тој пристигнал сега и се гледа дека има вир под неговиот автомобил. Доколку бил дома под неговиот автомобил ќе било суво

3. Пред 10-ина минути некој украл пари од кафичот. Сите тврдат дека не биле во кафичот пред 10 минути. Што мислите кој е крадецот?

Плажа
Плажа

Одговор:

Виновникот е човекот со сладоледот. Затоа што доколку го купил сладоледот пред повеќе од 10ина минути, сладоледот ќе се растопел.

4. Која дупка во ѕидот настанала прва?

Дупка во ѕид
Дупка во ѕид

Одговор:

Дупката број 2 е настаната прва. Затоа што може д асе види дек адупките 1 и 3 направиле пукнатините од 2-та дупка да не се рашират.

5. Најдете го криминалецот на сликата.

Маскенбал
Маскенбал

Криминалецот на сликата е човекот најдесно. Тој не се подготвувал за маскенбалот па на себе облекол што му дошло прво при рака.

6. Кој резервоар прв ќе се наполни?

резервоар со вода
резервоар со вода

Одговорот е 3 и 4.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here