Пановски: Оние кои го прележале вирусот, нема потреба да се вакцинираат

Во своето гостување во Само Вистина, Д-р Никола Пановски, потенцираше дека Ковид 19 е вирус кој мутира и го посочи лекот, кој како што вели е ефикасен и го имаме лесно достапен, но не го применуваме.

„Треба да се даде лек кој веќе постои и спасува животи. Во Австралија и Египет, истиот се користи. Се работи за студии според кои Ивермектин го сметаат за лесно и ефтино оружје против Ковид 19“, вели Пановски.

На прашањето дали вакцината ќе биде делотворна на долг рок, Пановски вели:

„Докажано е дека вирусот мутира. Се зависи од следењето на вирусот, и да се следи колку вакцината е делотворна. И пак, ќе повторам оние кои го прележале вирусот, сметам дека нема потреба да се вакцинираат“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here