Љубителите на филмовите за возрасни разочарани: Pornhub ги отстрани скоро сите снимки

Платформата за возрасни се најде на низа критики во последните неколку недели откако New York Times објави текст во кој се спомнува дека на оваа популарна страница има видео снимки од малолетни лица, како и клипови со напади на деца.

Потоа, Pornhub најави подрастични мерки и до овој момент избриша над 10 милиони снимки. Со оглед на тоа што оваа страница до пред некој ден имаше 13,5 милиони снимки, сега остана на само 2,9 милиони.

Иако овој сајт содржи и професионални видео снимки, досега функционираше како YouTube платформа, на корисниците им дозволуваше да ги постават своите снимки и да заработуваат од нив. Таквите видеа претставуваа поголем дел од содржината на Pornhub.

„Јасно е дека се против Pornhub не само поради нашите правила и начинот на кој се однесуваме кон клиентите, туку и затоа што сме платформа за возрасни. Тоа се истите сили кои 50 години се обидуваа да ги демонизираат Playboy, Националната фондација за уметност, секс едукацијата, ЛГБТИ правата, правата за жените, дури и американското здружение на библиотеки. Денес, тоа се му случува на Pornhub“, истакнаа од компанијата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here