Владата одлучи да се продолжи зимскиот распуст на учениците

Владата на вечерашната втора седница по ред, донесе одлука второто полугодие да започне на 1 февруари.

Претходно Главниот кризен штаб и препорача на Владата учебната година да продолжи со настава од 1 февруари, соогласно заклучок дека во моментот, епидемиолошки земјата се наоѓа во пик.

Исто така владата донесе одлука учебната година да заврши во редовниот термин на 10 јуни.

Одлуката второто полугодие да продолжи на 1 февруари нема да влијае на крајот на учебната година и таа ќе заврши на 10 јуни, со соодветна адаптација на наставните планови, соопшти премиерот Димитар Ковачевски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here