Македонскиот Пабло Ескобар уапсен од полицијата во Перт

Македонскиот Пабло Ескобар или македонецот како што го нарекуваат медиумите во западна Австралија е уапсен под наводно обвинение дека перел пари на организиран  криминален синдикат кој бил управуван од 23 годишно “дете”. Според медиумите во западна Австралија синдикатот влече корени во Меделин Колумбија од каде што потекнува Пабло Ескобар кралот на кокаинот. Синидкатот во кој има замешано поголема група на луѓе од различни професии од цел свет во трагата им влегла американската полиција и во соработка со австралиската полиција успеале да го скршат синдикатот и да запленат поголемо количество  на дрога . Шефот на овој криминален синдикат не е уапсен и се наоѓа во Колумбија каде е недостапен за властите

Повеќе информации

https://thewest.com.au/news/wa/exposed-unmasking-the-kids-crew-ng-b881229773zfbclid=IwAR0FSgcYuwcvrGUiUT02VnGWsA8ARA3DhLor7yAe1HEuh3PoAfEFECKrQ9g

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here