Овие жени патувале со камиони за да подготват оброци за пожарникарите во Австралија

Додека пожарите беснеат, дамите од Австралискиот Исламски Центар ја почувствуваа потребата да направат хумано дело за својата заедница.

Група жени наполнија пет камиони со донирани производи и собраа 1.500 долари за само 48 часа. Тие патуваа повеќе од 4 часа заедно со други волонтери за да ги однесат собраните производи до изморените пожарникари.

Но, приказната не завршува тука.

Кога пристигнале во Џонсонвил, дамите од Исламскиот Центар подготвиле појадок за 150 пожарникари.

„Испраќам благодарност од областите погодени од пожарот“ – пожарникарот Родни Бајлис и се заблагодарува на групата жени. “Само што се слушнав на телефон со капетанот кој е на терен, и тој за малку што не заплака кога му кажав дека денес ќе им однесеме појадок“, се слуша на видеото објавено на Фејсбук.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here