Имаме нов peкopд: Typчин влезе во Гиниcoвата книга на peкopди за нajголем нoc (Видео)

Мехмед Озурек, чиј нос е долг 8,7 сантиметри, рекол дека го исмевале затоа што бил дете, но подоцна сфатил дека тоа е негов адут.

Турчинот, кој го собори Гинисовиот рекорд за најдолг нос на светот, смета дека поради големиот нос има почувствителен мирис.

-Пријателите ме викаа „нос“ за да ме нервираат. Сепак, сфатив дека Господ ме направил ваков и научив да живеам со тоа како изгледам, рече тој.

Озурек е убеден дека може подобро да ги детектира мирисите поради големиот нос.

На пример, кога ќе влезам дома, веднаш можам да кажам што се зготвило тој ден – додава тој.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here