На македонците во Австралија им прекипе од српски турбо фолк-Инцидент во Њу Кастл

На македонците во Австралија им прекипе од српски турбо фолк кој го форсираат дел од оние кои ги организираат концертите на македонски интерпретатори кои под превезот на балкански вечери (на кои сите гости се македонци) и дел од македонските клубови кои значат за центри каде би требало да се развива македонската култура кои директори за долар или два повеќе се повеќе и повеќе форсираат српски турбо фолк.

Оваа појава почнува да предизвикува револт кај македонците и на неодамнешниот концерт во македонскиот центар во Њу Кастл се случил инцидент каде публиката реагираше и за малку не дојде до физичка пресметка

Македонците реагираат дека подмолно им се сервира српски турбо фолк одколку македонска традиционална  музика посебно на младите а за тоа треба да сносат одговорност и организаторите и самите интерпретатори

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here