Полицајците ќе одат на систематски прегледи во фирмата чија лабораторија е под истрага за издавање лажни ПЦР тестови.

МВР за наредните три години потпиша рамковна спогодба за здравствени систематски прегледи и со Ели-медика од Струмица за чија подружница во Гевгелија обвинителството се уште има отворено истрага поради сомневање дека издавала лажни ПЦР тестови во казината во близина на границата со Грција.

Ели медика го добила тендерот за здравствени прегледи на полициските специјалци, за полицајците во СВР Тетово, СВР Струмица и гранични полицајци на западната граница.

Тв:Телма

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here