Видео -Конечно се прекинуваат сите судски постапки против црквата Света Петка во Австралија

Денес на седница на синодот на Македонската Православна црква се донесе одлука да се прекинат сите судски спорови што се водат против црковната општина и членовите на црквата Света Петка во Рокдајл Австралија.
Како што известува Сител телевизија според изјавите на владиката Тимотеј постапките се прекината на барање на митрополитот Петар а со прекинот на судските постапки се прекинува и дваестгодишниот спор помеѓу епархиите со што ќе се придонесе кон поголема благосостојба на верниците и нивно помирување.
Во очи на епидемијата од корона вирусот синодот донесе одлука да се зголеми степенот на хигиената во црквите но да не се прекинуваат црковните богослужби

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here