Уште долго ќе живее Македонија: „ Седна баба да вечера“ испеана од учениците кои го изучуваат македонскиот јазик и култура во Австралија

Почитувани,
Ви претставуваме дел од учениците кои го изучуваат македонскиот јазик и култура во Австралија. Од срце им благодариме на македонските естрадни уметници: Анета Мицевска, Гоце Петрески-Бананата, Маријана Димовска, како и на сите членови на ВИС „ Аманет“, кои оригинално ја свират и пејат песната„ Седна баба да вечера“. Ви благодариме за соработката и за вашите големи срца! Оваа песна, овој зрак светлина е светоглед за македонската традиција и култура! Ве сакаме сите! Поздрав од Австралија!
Македонски просветно училишен одбор за НЈВ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here