Кирил Петков поднесе оставка од кабинетот

Кирил Петков ја поднесе оставката од кабинетот до Народното собрание по гласањето за недоверба, кое беше изгласано минатата недела.

Ова дојде по расколот во владејачката коалиција и заминувањето на „Има таков народ“.

Следеше гласање за недоверба, по што падна владата со гласовите на ГЕРБ, МРФ, Вазраждане и ИТН.

Во наредните денови се очекува претседателот да даде истражувачки мандат на првата политичка сила – „Продолжуваме со промената…

Во неколку наврати Кирил Петков изјави дека ќе се обиде да формира нов кабинет по доделувањето на мандатот. Според него, главниот состав ќе биде ист.

Кабинетот на Петков е на власт нешто повеќе од половина година.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here